Regió de cultiu

El 100% de les plantes cultivades pels nostres productors provenen de la comarca del Maresme, que ocupa una franja estreta de terra del nord-est de Catalunya, entre Barcelona i la Costa Brava. Entre mar i muntanya, la zona conserva un paisatge muntanyós sorprenent al costat del Mediterrani. El verd intens dels seus tres parcs naturals i el blau de la mar, amb paisatges extensos, s’interrompen per petites cales, que formen un paisatge idíl·lic, d’una típica bellesa mediterrània.

La seva orientació i proximitat al mar li confereix una climatologia molt singular de tipus mediterrani temperat que es pot considerar com microclima. Les precipitacions mitjanes anuals oscil·len entre 600 i 800 mm i les temperatures són moderades i se situen al voltant de 15 ° c de mitjana anual.

shortcode image shortcode image

shortcode image

shortcode image

Tots aquests elements són beneficiosos per al cultiu de plantes ornamentals, hortícoles i flors. De fet, l’horticultura representa un paper important en l’economia de la comarca i en la fisonomia del paisatge. A més, la seva proximitat a Barcelona i voltants, i la seva bona comunicació amb França han fet que del Maresme s’hagi convertit en una comarca clau per al comerç de planta, tant comestible com ornamental.

Si bé l’origen de la floricultura comercial en El Maresme es remunta a principis del segle, va ser en 1922 Beniamino Farina, també conegut com “L’italià”, qui va revolucionar tot el sector amb la seva arribada a Vilassar de Mar. Aquest floricultor milanès va portar a Espanya les tècniques de cultiu de la Rivera italiana, molt innovadores en aquells temps, acompanyades d’esqueixos d’unes varietats de clavell desconegudes fins llavors.

Maresme, en la seva evolució ha trobat els seus productes típics i reconeguts. Dins dels productes típics del Maresme són reconegudes les Margarides, Agateas, Dimorfoteca, Gazànies, Clavell, planta de temporada i Aromàtiques.

tiempo.es